25 augustus 2019 Rhenoy

voor oldtimer motoren en brommers in alle categorieën,

een rit door de west Betuwe

Een bericht

 1. De rit was door Nico uitgezet met de start in Rhenoy, teamwork.
  Schitterend mooi weer, je kon in T-shirt en velen waren ook in korte broek. Ik vond het leuk om mijn Benelli ook aan andere leden te laten zien. En de rit was daar zeer geschikt voor, zeker als je ook meedraait in het Follow-up systeem.
  Heerlijk rijden en kletsen tijdens de eerste stop.
  Daarna weer verder en moesten we ook wat verkeerslichten ondergaan, hierdoor splitste de groep eventjes.
  Bij het weer wegrijden draaide ik het gashandel zonder reactie en weerstand. Alleen de achterrijder, Peter met Wilma, konden mij veilig naar de andere kant van de weg begeleiden. Peter stelde voor dat ik door de bezemwagen opgehaald zou worden, ook Nico kwam zich nog even op de hoogte stellen. Een pompstation vlakbij, zou ik naartoe gaan en kijken of ik zelf al wat kon repareren. Ondertussen wachtte ik rustig af in de schaduw. De binnenkabel was gebroken bij het tonnetje in de gashandel, met een schroevendraaier is dat te herstellen, maar die moet niet te breed zijn.

  Daar kwam Anton met de bezemwagen, de brommer erop en ik stelde voor om naar Rhenoy te gaan. Daar zou ik dan de brommer in de Kangoo zetten en vandaar naar Meerkerk rijden. Daar kon ik dan wel zien om te repareren en verder de rit vervolgen. Leuk bedacht, maar binnendoor naar Meerkerk werd mijn Waterloo. Ik raakte verloren in de polder en de tijd verstreek, ver na drie uur reed ik door Meerkerk en leek het me beter om via de A 27 huiswaarts te gaan.

  Thuis namen we een glas bier in de schaduw en stuurde in een berichtje naar Nico.

  Volgende keer beter, iedereen bedankt voor de steun zover.
  Tot ziens, Jan van der Poel

Geef een reactie