Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/7/f/oudmaarsterk.nl/httpd.www/wp-content/themes/septera/includes/loop.php on line 268

OUD MAAR STERK naar Engeland

England “Here We Come Again”.

Hoe het begon.

Bij een 25 jarig jubileum moeten we natuurlijk ook Engeland niet vergeten. In het begin van de jaren ’90 maakte Oud Maar Sterk gedurende vele jaren de wegen van het Engelse Graafschap Kent onveilig. Hoofddoel was altijd het Festival of the Thousand Bikes op het circuit van Brand Hatch te Maidstone. Daarnaast toerden we vele kilometers langs de, door de Engelse VVV, uitgestippelde routes en deden we ook vaak mee aan de International West Kent Run. Brands Hatch was onze inspiratiebron voor de oprichting van het Nationaal Veteranen Treffen te Woerden en ook van de 50 cc raceklasse. Dit laatste werd vorm gegeven door een samenwerking van Oud Maar Sterk met de Aermacchiclub onder de naam “Classic Racing Team”. Brands Hatch is niet meer maar het NVT floreert nog steeds evenals het Classic Racing Team (zij het allebei onder een andere stichting). Ook de West Kent Run is nog steeds actief en viert dit jaar haar 30 jarig jublileum.

In dit jubileumjaar lijkt het ons een goed idee om zowel de oude garde als nieuwe leden te laten kennis maken met deze unieke ervaring. Doet u mee?

De inschrijving voor de International West Kent Run
Leest u onderstaande goed door:
De West Kent Run wordt gehouden in het eerste weekend van augustus. In Aylesford in de buurt van Maidstone. Naast een onderdelenmarkt zijn er kleine ritten op de vrijdag en maandag. De grote 70 of 100 miles rit (naar keuze) is op zaterdag. Op zaterdagavond is er een party en op zondag is de onderdelenmarkt. De locatie is een oud klooster. Je kunt er kamperen of een kamer huren (wees er snel bij). Maar we kunnen ook ons eigen plan trekken en gaan staan op de camping in Maidstone of je organiseert zelf een bed en breakfast in de buurt (e.e.a. afhankelijk van je wensen en mogelijkheden).

LET OP: DE INSCHRIJVING OPENT OP 1 JANUARI 2014. Ga je mee? Schrijf je dan snel in. Log in op: www.iwkr.co.uk

Het vervoer
“Ïn den beginne” was daar nog de ferry van Vlissingen naar Sheerness. Een bont gezelschap reed dan naar Zeeland en nam daar de boot. Dat gebeurde in groepjes of op eigen gelegenheid, afhankelijk van de beschikbare dagen die men had. Die overtocht bestaat niet meer.
Het handigst is de overtocht te nemen vanuit Duinkerken. Calais kan ook, is korter varen maar weer wat langer rijden en de kosten zijn wat hoger. Tegenwoordig rijd je in vier uur of minder vanuit centraal Nederland naar Dover. De overtocht vanuit Duinkerken duurt 2 uur.

Boek je nu de ferry dan kost een overtocht met auto en kleine aanhanger vanaf Duinkerken 156 euro retour of vanaf Calais 207 euro retour.
Ga je alleen met de auto (bijv. de brommer op een fietsenrek) of deel je de auto en aanhanger met iemand anders dan ben je uiteraard weer voordeliger uit.
Links voor de ferries zijn:
Duinkerken-Dover VV: www.dfdsseaways.nl,
Calais-Dover VV: www.calais-dover.nl

Interesse?
Voor sommige leden is de West Kent Run onderdeel van hun vakantie, anderen gaan speciaal voor de run naar Engeland. Daarom is het lastig een vast plan te maken. Als je me echter mailt of je belangstelling hebt, wanneer je van plan bent te gaan en of je wel of niet iemand kunt meenemen in de auto en wel of geen plek hebt op een aanhanger dan kan ik kijken wat we gemeenschappelijk kunnen doen en of kosten te delen zijn.

Het (voorlopige) plan is:
Vertrek: Dinsdag 29 juli , terug naar Nederland maandagochtend. Heb je ideeën, leuke campings etc., mail alles door.
Nog even alles op een rijtje:
1. Datum Run: 31 juli – 4 augustus

2. Locatie: The Frairs Aylesford, Maidstone, Kent

3. Onze eigen gedachten rond geplande datums (gezamenlijk vertrek en terugkeer):
Vertrek dinsdag 29 juli, boot Duinkerken, verblijf op camping Maidstone of elders, terug   maandag 4 augustus.

4. Kosten Run: voor alle dagen 35 pound rijden, bijrijder 30 pound, camping 5 pound per nacht p.p., kamer in het klooster 21 pound per nacht p.p.

5. Voorwaarden deelname: geldige papieren motor en brommers. Brommers moeten rekening houden met heuvels, dus geen rolaandrijvers of brommers met weinig vermogen.

6. Kosten overtocht Duinkerken-Dover v.v. (richtlijn) incl. passagiers max. 5 per auto:
– solo: 44 euro* (1 pers.)
– motor met zijspan: 80 euro* 2 pers.)
– auto met aanhanger of caravan: 160 euro* (2-5 pers.)
* indicatieprijzen. Zie voor juiste prijzen www.dfdsseaways.nl

7. Geschatte kosten verblijf op de camping elders of hotel:
– camping 8-10 pound p.p., bed en breakfast: 40-80 pound per nacht
(google op break and breakfast Maidstone)

Interesse? Mail naar Anton van der Wilt: avanderwilt@gmail.com.
Doel is om per 1 maart een gedetailleerd plan te hebben.